Alapítók

Miért alapítottuk a MotherNature projektet, közösséget és nemzetközi hálózatot? Ismerj meg minket!

DÖMÖSI EMESE

A MotherNature-Anyatermészet Egyesület Elnöke

 

A MotherNature – AnyaTermészet program egyesíti mindazt ami számomra fontos küldetés mind szakmai utamon, mind a magánéletem során. Az anyáknak teret és lehetőséget teremteni, hogy a saját hangjukat meghallva, belső erejükre támaszkodva kibontakozhassanak, és intuíciójuktól vezérelve olyan anyává, nővé válhassanak aki önazonos, az élethelyzetében kiteljesedett, és ”természetes”, a szó minden értelmében. Mert igenis van választási lehetőségünk! A MotherNature egy valódi iránytű és lámpás az anyaság labirintusában, ahol időnként csapatosan és büszkén masírozunk gyermekeinkkel az oldalunkon, hátunkon vagy épp mellünkön csüngve, hol pedig magányos farkasasszonyként bolyongunk a sötétben, ingoványos talajon, de bizakodón, hogy felbukkan az az ősi tudás és erő, ami bennünk nőkben és anyai közösségekben rejlik. Mert az ‘Anya Útja’ valódi kaland; bár sokszor nem is sejtjük mi jön a kanyar után, de ezt megélni lehet izgalommal, kíváncsian, derűsen, többször megpihenve, majd új erőre kapva, ismeretlen ösvényeket járva is.

Dömösi Emese szülésfelkészítő oktató, dúla, nőjogi aktivista, a Mother Nature-AnyaTermészet Egyesület elnöke. A nemzetközi “‘Mother Centers International Network for Empowerment’ igazgatótanácsának tagja, családi- és anyaközpontok, női terek hálózatának koordinátora. Támogatja a hazai szülészeti ellátás nőközpontúvá válását, tudatosítja a nők elleni családon belüli erőszak kérdését és aktív szerepet vállal anyai és női közösségek működésében. Mindemellett a La Loba Studio márkanév tulajdonosa; szuperhősnő babákat készít kreatív műhelyében. Több mint egy évtizedes berlini tartózkodás után jelenleg Délkelet-Magyarországon egy kis falu nagy határában él családjával és 3 gyermekével.

 

Berecz Ági

A Nemzetközi projekt elindítója

 

Az Anya Útja kurzusokon tapasztalom,milyen erős hatása van a természetben töltött időnek és tanulásnak. Rengeteg kutatás bizonyítja a Természet, a zöld környezet gyógyító, stressz csökkentő hatását. Kedvenc mondásom: “Amit anya természete nem bír, azt az Anyatermészet elbírja”. Ha pihenni, kikapcsolódni, lazítani vágyunk, menjünk ki, hív a Természet! Nőként ezer szálon kapcsolódunk a természet ritmusához és ciklusaihoz, talán legerősebben akkor, mikor kisgyermekünkre koncentrálunk. Hirtelen megszületik az a lény, aki mindennél fontosabb, és akinek a jövője miatt törődnünk kell Földünk jövőjével. A Mother Nature programon belül küldetésem, hogy az anyák minél több időt töltsenek gyermekeikkel együtt a természetben.

Berecz Ági környezeti nevelő, tréner és önismereti mentor. A Pandora Egyesület alapítójaként több nemzetközi képzés, ifjúsági csereprogram és tanulási együttműködés kezdeményezője és vezetője. A Mother Nature program megálmodója, a nemzetközi projekt koordinátora, az Anya Útja önismereti kurzus kidolgozását és tesztelését vezette. Két kislány anyukája.

BARANYAI LIZA

Az Egyesület stratégiai vezetője

Hiszek abban, hogy a világunkat olyanná alakíthatjuk, amilyenben élni szeretnénk!  Nőként, anyaként, társként, szakértőként, csapattagként naponta váltogatnunk kell a szerepeink között és hiába próbálunk mindenhol maximálisan teljesíteni, a nap végén mégis sokszor úgy érezzük, hogy megint kevesek voltunk. Ismerős? A MotherNature kezdeményezés által egy olyan világot teremthetünk mi, nők magunknak, ahol nem a munkánkhoz és szerepeinkhez alakítjuk az életünk, hanem fordítva. Egy olyan világot, ahol azzá válhatunk, amivé szeretnénk, harmóniában a környezetünkkel, önmagunkkal, kiteljesedhetünk a hivatásunkban úgy, hogy miközben adunk, mi magunk is kapjunk. Közösségben, együtt. 

Baranyai Liza nemzetközi nonprofit tanácsadó és adományszervezési szakértő, dolgozott Európa több országában és Délkelet Ázsiában, az Amnesty International, Greenpeace és Oxfam International globális szervezeteket támogatva szakértelmével. Önkéntesként sok civil szervezet tagja és tanácsadója. Időmenedzsment, pénzügyi menedzsment, társadalmi vállalkozásindítás, szervezetfejlesztés, adományszervezés területén tart képzéseket. Egy éve a MotherNature kezdeményezés stratégiai vezetője önkéntesként. Két fiú anyukája, akik közül az egyik krónikus betegséggel él.