Anyavállalkozók

akik az álomból valóságot szőnek

Minden változik

Te is változol

 

Kisbabával otthon maradva, jövődön merengve rájöttél, hogy mégsem szeretnél visszamenni a korábbi munkahelyedre dolgozni? Jobb lenne neked egy saját kis vállalkozás? Valami, amibe a szíved-lelked beleteheted? Új képességeid által segítenél másoknak?
Anyaságunkban sokszor új utak nyílnak meg. Új kompetenciákat és új érdeklődést szerzünk, vagy rájövünk, mi is fontos nekünk igazán, mit csinálnánk szívesen.

Palántázó Online Program

Anyavállalkozó születik

 

A 9 hónapos, modulokra bontható, személyre szabott programcsomagunkkal támogatunk ebben, segítünk a tudásunkkal, tapasztalatainkkal vállalkozásod elindítása és felfuttatása útján.

Minden változik

Új utak, új hívások

 

A Palántázó – Anyavállalkozó születik online programban sorstársakra találhatsz, olyan nőkre, akik anyaságuk során, anyaságuk alatt váltak vállalkozókká. Anyaként “találták ki új önmagukat”, anyaként indultak el új utakon hivatásuk felé.
Támogatásra, példákra, új készségekre vágysz? A MoNa Palántázóban  szakértői támogatás mellett, együttműködő, kreatív légkörben alapozhatod meg a vállalkozói jövődet, vagy fejlesztheted tovább képességeidet.
Mert együtt sokkal könnyebb!

Anyavállalkozások

Kihívásból hivatás

 

A legtöbben hatalmas lelkesedéssel vágunk bele a vállalkozásunkba, hogy megvalósítsuk az álmainkat. De hol a szoptatás, hol egy-egy gyerekbetegség, nem-alvásos időszak szól közbe, vagy a vállalkozás realitása. Nem jönnek a megrendelések, nem tudod, hol találd meg az érdeklődőket, és akkor az adózásról még nem is beszéltünk.  Te jó vagy a szakterületeden, de a vállalkozásvezetés egy külön szakma, amit legalább alapszinten meg kell tanulj, hogy eljuss azokhoz, akikhez szólni szeretnél.

De jó hírünk van a számodra!

Észrevetted, hogy milyen sok új képességgel, készséggel gazdagodtál anyaságod során?
Időmenedzsment, logisztika, tárgyalási technikák, pénzügyi menedzsment,  adminisztráció, kommunikáció… az újratervezés képessége… sorolhatnám még! Egy sor nagyon hasznos készség, amit ráadásul egy lelkileg, testileg, érzelmileg nagyon megterhelő időszakban sajátítottál el.
Hogyan tudod mindezeket felhasználni a munkádban vagy a vállalkozásodban? Képzéseinken segítünk kihozni magadból a legjobbat!

Anyáktól anyáknak

  • Közösségi tanulás – egymást támogatva, bátorítva, tudásunkat megosztva
  • Anyáktól Anyáknak – szakértőink mind édesanyák  és emellett vállalkozók. Egyéni vállalkozást, szakértői praxist, kisvállalkozást vezetnek, összegyeztetve a családi életükkel. Hasonlóak a kihívásaik mint neked. 
  • Mindenki fontos – itt nincs buta kérdés, nincs ok szégyenlősségre:  mindenki véleménye és szempontja hasznos lehet valakinek. 
  •  Gyakorlatias tudás, semmi sallang! – Ezek nem száraz tananyagátadó, szakszavakkal teli kurzusok, ezek olyan sűrített tapasztalatok, amelyeket megéltünk. Saját tanulságaink, saját fejlesztéseink és módszereink ahhoz, hogyan tudunk a leghatékonyabban vállalkozást indítani, menedzselni két szoptatás között vagy miközben az ovisunkkal társasjátékozunk.

  Kinek szól a MoNa Palántázó Anyavállalkozó születik Program?

  Köztünk a helyed ha…

   

  • Gondolkozol azon, hogy vállalkozást indítasz, de nem szeretnél stratégia nélkül, egyedül belevágni a folyamatba
  • Szeretnél vállalkozni, de úgy érzed nem vagy elég jó, nincs elég önbizalmad?
  • Éppen most kezdesz vállalkozásba, de elveszel a részletekben, nem tudod most éppen mihez kapj, mi a legfontosabb
  • Nemrég indítottad a vállalkozásodat, de sehogy sem sikerül rendszert vinni a részletekbe, folyton kifutsz az időből, soha nem érnek véget a feladataid, nem találod a hangod, nem tudod hol tudnád elérni az érdeklődőket.

  A Program Szakértői

  Kiss Judith

  15 éve vállalkozó és 10 éve édesanya
  Egy család társalapítója és ügyvezető igazgatója, illetve a spanyol Pyreneus, a Marabico (Természetjáró babakocsik specialistája) és a Kreababy társalapítója
  “Stratégiai- és rendszerszemléletemmel igyekszem segíteni azokat a vállalkozókat, szolgáltatókat, egyesületeket, akik úgy érzik, hogy elvesznek az online világ, a marketing, a webkereskedelem útvesztőiben. Segítek nekik rendszerben, egységben látni az egészet és “lefordítom” nekik a szakmai sallangot érthető és vizuális módon.” Semmi sallang, csak a lényeg.
  Bővebben Judith-ról itt olvashatsz.
  https://linktr.ee/judithkiss 

  Baranyai Liza

  20 éve dolgozom a civil szektorban, 10 éve vezető beosztásban, 7 éve tanácsadóként, Magyarország mellett Nyugat-Európában és Ázsiában, két fiammal és férjemmel.
  Szakterületem a fenntarthatóság emberileg és pénzügyileg, ennek stratégiája és megvalósítása. Leginkább az elindulásban szoktam segíteni, hogy ne csak az álmot kergessük, hanem ténylegesen el is induljunk.  Képzéseket tartok, mentorálok egyéni vállalkozásokat, társadalmi vállalkozásokat, civileket, vezetőket.
  Bővebben Lizáról itt olvashatsz.
  https://adomanyszervezes.hu/

  Fischer Móni

  Fischer Móni vagyok, szakfordító, tolmács, coach.
  A coaching számomra nemcsak szakma vagy módszertan, hanem életforma. De a módszertanát használva abban segítek a női vállalkozóknak, hogy elhiggyék, képesek rá, hogy önazonos vállalkozást vezessenek, amely nemcsak profitot termel, de értéket is teremt.
  Bővebben Móniról itt olvashatsz.
  https://monikafischercoach.com/

   

  Dömösi Emese

  Szülésfelkészítő oktató, dúla, nőjogi aktivista, vállalkozó vagyok.  Támogatom a hazai szülészeti ellátás nőközpontúvá válását, tudatosítom a nők elleni családon belüli erőszak kérdését és aktív szerepet vállalok anyai és női közösségek működésében. Mindemellett a La Loba Studio márkanév tulajdonosa vagyok; szuperhősnő babákat készítek kreatív műhelyemben. Több mint egy évtizedes berlini tartózkodás után jelenleg Délkelet-Magyarországon egy kis falu nagy határában élek családommal és 3 gyermekemmel.
  Bővebben Emeséről itt olvashatsz.

  Bujdosó Krisztina

  Adószakértő, az Adótanács online alapítója Bujdosó Krisztina vagyok, a magánszemélyek és kisvállalkozások adótanácsadója. Online konzultáció keretében olyan tudást adok át érthetően és követhetően, aminek köszönhetően az ügyfél képes lesz maga döntéseket hozni, és megfelelő partnerként együttműködni a könyvelőjével.
  Bővebben Krisztiről itt olvashatsz
  www.adotanacsonline.hu  

  Kustár Blanca

  Kustár Blanka

  Szövegíró, közösségfejlesztő, családmenedzser vagyok. KontentKonyhámban szövegírással és a webes tartalomkészítés oktatásával foglalkozom. Kedvenc témám az üzleti történetmesélés, e köré szervezem workshopjaim többségét, ennek közösségi tanulmányozásához hoztam létre a Történetek konyhanyelven csoportot.
  Blankáról többet itt tudhatsz meg.

  Körmendi Anita

  20 év, iparban és termelésben eltöltött alkalmazotti és felsővezetői élet után váltottam, és
  lettem vállalkozó, tanácsadó. Gépészmérnök vagyok, mérnök-közgazdász és
  változásmenedzser. Hiszem, hogy minden jó praktika és tapasztalat amit multi- és
  nagyvállalati környezetben tapasztaltam, alkalmazható a kisebb vállalkozások esetén is.
  Alapvető rendszerek kiépítése, egyszerű pénzügyi tervek elkészítése, könnyed
  kontrollpontok elhelyezése. Ezeket a fogalmakat minden kezdő vállalkozónak meg kell
  értenie és ki kell dolgoznia ahhoz, hogy vállalkozása fejlődhessen és tartósan sikeres
  maradhasson. Ezt a tudást osztom meg tanácsadásaim és tréningjeim alkalmával egyaránt.
  www.aiproject.hu

  Mit kapsz a Palántázó Programtól?

  • Minden alkalmunk online, felvétel készül róla, visszanézhető. Részt vehetsz az otthonodból, akár kisgyerekkel a karodon.
  • A Zárt Facebook csoportban társakra találhatsz.
  • Minden alkalom interaktív, a te saját kérdéseidre is megkapod a választ!
  • Az alkalmak felvételeit még egy éven át visszanézheted!
  • A program indulása egy minimum létszám eléréséhez kötött.

  Program

  Vállalkozónő Születik!

  Első Trimeszter (2022.November -December)

  A vállalkozás indításáról mindig sok szó esik, de hol beszélünk arról, milyen ennek a lelki oldala? Hogyan küzdünk meg az új szerepünkkel? A bűntudattal, hogy a gyerekeinktől vesszük el az időt az álmunkra?
  A Programunk első trimeszterében Vállalkozó Születik:

  • Október 20 9:00-11:00 Nyitó Kerekasztal: Krízis vagy lehetőség?  Reziliencia a nők mindennapjaiban
   Ingyenes Online Kerekasztal-beszélgetés 
  • November 24. 9:00-11:00 Inkubátor:  Fókuszban a vállalkozásunk alapjai: a félelmeink és álmaink
  • December 8. 9:00-11:00: Szakmai Előadás: Fókuszban a vállalkozásunk hajtóereje a gondolkodásmód. Fischer Móni női, üzleti coach előadása és beszélgetés.
  • December 29. 9:00-11:00 Inkubátor: Alapozzuk meg a jövőt – Tűnj ki a sorból! Megtaláljuk a fókuszpontot és körérajzoljuk a vállalkozásodat

   

  Vállalkozás Születik!

  Második Trimeszter (2023 Január-Március)

  Hogyan indul egy vállalkozás? Mennyi bevételre számíthatok? Hogyan induljak neki? Hogyan tűnjek ki a többiek közül? Pénzügyek, marketing, adózás? Atyaég! Ki segít?
  A Program során nem csak érthetően, de élvezetesen is elmagyarázzuk mindezt és kipróbált, gyakorlati segítséget is kapsz a saját vállalkozásodhoz. Belecsapunk a lecsóba!

  • Január 12.9:00-11:00 Inkubátor: Fókuszban a többiek! Piackutatás egyszerűen, gyorsan
  • Január 26. 9:00-13:00 Online Workshop: Vállalkozásindítás első lépései
  • Február Inkubátor:   Vállalkozásunk gazdasági oldala
  • Február Előadás: Adózási kisokos anya-vállalkozóknak
  • Március  Workshop: Árazás tréningre, szolgáltatásra, termékre, szuper gyakorlatiasan!
  • Március Inkubátor: Fókuszban az ido – időmenedzsment anyavállalkozóknak

  Fejlődjünk együtt!

  Harmadik Trimeszter (2023. Április-Június)

  Megvan a vállalkozásunk, tudjuk mit akarunk, hogyan és mennyi idő alatt. De hogyan tovább? Hogyan tudom a lehető legrövidebb idő alatt sikerre vinni?

  A Programunk Harmadik Trimeszterében fejlődünk és megszületünk:

  • Április Online Workshop: Marketing Iránytű – hogy ne tévedj el a marketing labirintusában
  • Április  Inkubátor:  Fókuszban a kommunikáció – kinek, mit és hogyan mesélj el
  • Május 5. Inkubátor: Találjuk meg a vevőidet! – érdeklődőből vásárló, a vevőszerézes alapjai
  • Május  Szakmai előadás: Történetmesélés, érdeklődőkből követők – Storytelling, Kustár Blankával
  • Május Fókuszban a vásárlók, vevőszerzés alapjai 
  • Június  Inkubátor – Találd ki a rendszeredet – Hogyan lesz egy hektikusan működő vállalkozásból egy olajozott gépezet?

   

  MoNa Anyavállalkozó Eszközök

  + Támogatás Neked!

  Akármilyen módon vagy MoNa tag, élvezheted a teljes támogatásunkat! A MoNa egy közösség, egy közösségi vállalkozás. Ezért fontos nekünk, hogy megosszuk egymással tudásunk, tapasztalatunk és akár ügyfeleink is.
  MoNa tagként kínálhatsz kedvezményt más tagoknak és te is élhetsz a kedvezményes lehetőségekkel. Ismerd meg a többieket, társulj, és fejlődjünk, növekedjünk együtt!

    

   Csomagok

   Krízis vagy lehetőség?
   Reziliencia a nők mindennapjaiban

   Ingyenes online kerekasztalt tartottunk 

    

   A Palántázó – Vállalkozónő Születik Program! első, ingyenes eseményét tartottuk meg október 20-án, ahol arról beszélgetünk, hogy anyaként, nőként, vállalkozóként milyen kríziseket élünk meg és hogyan tudjuk felhasználni azokat a női képességeket, amelyek segítenek sikeresen átjutni ezeken.

   Ha szeretnéd megkapni a felvételt, íratkozz fel!

    

   Vélemények 

   a tavalyi Palántázóról

   “Nagyon köszönöm, hogy megszerveztétek, rendkívül hasznos volt, de tényleg, nem csak frázis. amit vártam, azt megkaptam és amit főleg kaptam, az a kezdőlendület. Nagyon köszi!”

   “Mit kaptam? Támogatást, iránytűt, hogy mit hogyan lehet csinálni, válasszam ki az én utamat. Megerősítést is kaptam abba, hogy jó az irány, csak csináljam. És persze rengeteg gyakorlati tudást, tippet.

   “A (vélt) tudásfoszlányaimat rendszerbe foglalta és kész stratégiát kaptam a kezembe, hogy hatékonyan tudják kommunikálni, vendégeket szerezni Szuper hasznos volt, köszönöm!”

   “Mit kaptam? Nehéz leírni, mi mindent kaptam a programtól. Vállakozás ismeretet, önbizalmat, új nézőpontokat, lekesedést, tudatosságot.”
   “Sokat tanultam a vállalkozásról, hogy az nem egy külön dolog hanem én vagyok.”

   Kérdésed van? Reméljük itt megtalálod a választ!

   Mi a Komplett Palántázó Program?

   A Komplett Palántázó Program során vállalkozásod létrehozásában, elindításában és   fejlesztésében segítünk neked. Sikeres anyavállalkozók tartják az előadásokat, workshopokat és csoportos mentoráló alkalmakat.

    

   Pontosan mik tartoznak bele a Trimeszter csomagba?

   A Trimeszter Csomag egy trimeszteres időszakra vonatkozik, az abban a három hónapban megrendezésre kerülő rendezvények közül választhatsz: 1 előadást és 1 workshopot. 
   Valamint: 

   Az összes (havi) Inkubátorra és Segítők körére szeretettel várunk. 
   Valamint a júniusi Záró Webinarra.
   A Csomaggal jogosult leszel  a MoNa 15%-os kedvezményére is. 

   Hogy tudok a tudásanyaghoz hozzáférni, ha épp nem tudok akkor, ott online csatlakozni?

   Minden esemény, Inkubátor-kerekasztal, Szakmai Online Előadás, Online Workshop felvételre kerül, így később is meg tudod nézni. Szakértőink és a program anyukái pedig rendelkezésedre állna, hogy ha felmerültek kérdéseid, akkor azokat megválaszolják vagy a szakértőknek továbbítsák.
   Semmiképp nem maradsz egyedül!

   MoNa tag vagyok, jár kedvezmény nekem?

   Igen! Akár éves, akár havi tagságod van, 15%-os kedvezményre vagy jogosult, használd a MONATAG kuponkódot. Bármi technikai problémád merül fel, keress minket a hello@anyatermeszet.hu emailcímen.

   Meggondoltam magam, és nem tudok részt venni a Komplett / Trimeszteres programokon. Mi a teendőm?

   Semmi gond!
   A Komplett Palántázó Program 100%-os visszafizetési garanciájával 2022.december 31-éig lemondható, a befizetett összeget visszautaljuk.
   A Trimeszter Csomagnál amennyiben a Második Trimeszterre fizettél elő, az lemondható 2022. december 31-éig. A Harmadik Trimeszter előfizetése lemondható 2023. március 30-ig.

   Nem tudok az egész programon részt venni, de egy-egy előadás, workshop érdekel. Be tudok kapcsolódni? 

   Természetesen!
   A Második és Harmadik Trimeszter előadásai és workshopjaira anélkül is befizethetsz, hogy Komplett vagy Trimeszteres csomagokat vásároltál volna. Az előadások és workshopok két héttel a megrendezésük előtt válnak nyitottá, amikortól be lehet rájuk íratkozni.

   Az Inkubátor és a Segítők Köre zárt rendszerben működik, mert itt rendszeres megosztások vannak, ide nem tudsz egyénileg csatlakozni, ehhez a Komplett, a Trimeszteres vagy a Havi csomagot kell válaszd.

   Kapok-e bármilyen végzettséget a Program elvégzésével? 

   A Palántázó Program nem akkreditált felnőttképzés, nem is szándékunk a hagyományos oktatási módszereket használni, hiszünk a közösségi tanulásban, az interaktív, gyakorlati tudásmegosztásban, ezért a Program elemei múhelyek és rendezvénysorozatok.

   A Program vagy Trimeszter elvégzéséről egy oklevelet állítunk ki neked.

   Kik vagyunk mi?

   Nonprofit vállalkozás

    

   Kik vagyunk mi? Kik tartják az Anyavállalkozói programot, és az Anyaklubokat? Kik adják bele tudásukat a MoNába? Egyesületünk anyaközösség, anyákkal foglalkozó szakértők hálózata és sikeres anyavállalkozók találkozási helye. 

   A MoNa programokat nők, anyák, anyavállalkozók alkották meg nőknek, anyáknak. Ismerj meg minket!  

   A MoNa egy nemzetközi projektből indult pár éve, mára viszont egy női hálózattá, közösséggé alakult. Nőknek adunk teret, és segítünk anyaköröket létrehozni és 2021-től anyákat támogatunk vállalkozásindításban. Hiszünk a  tudásmegosztásban és a közösségi tanulásban és hogy együtt könnyebb, az anyaság is és a vállalkozás is. 

   A MoNa egy közösségi vállalkozás, egy nonprofit egyesület, egy tér, ahol anyák, anyákon segítenek, ahol kipróbálhatod magad. Csatlakozz te is, ha támogató közegre és extra tudásra, képességekre vágysz.