Újrahasznosított köténykék

Szerző: | jún 5, 2023 | #anyaság, #empowerment, #közösség, #nemzetköziprojekt | 0 hozzászólás

Emese újra Szerbiában!

A MINE Mother Centers International Network for Empowerment az anyaközösségek nemzetközi hálózata, amelyről még sokat fogunk írni! A mi közösségünk is tagja és Emese Dömösi, a MoNa elnöke a MINE elnökségi tagja is.

Amiről ma mesélni szeretnénk, hogy a szintén MINE tag, Centar Aurora Anyaközpont, leginkább roma nőkből áll Belgrádban, akiket Emese már több éve támogat nemzetközi projekteken keresztül, hogy a női roma közösség társadalmi vállalkozássá alakulhasson. Nem csak nemzetközi projekteket visz a közösségbe, vállalkozásra tanítja és mentorálja a nőket, de maga tanította őket varrni is.

Most éppen a nemzetközi Urban Future rendezvényre készítenek újrahasznosított kötényeket a gálavacsorán felszolgáló szemèlyzetnek. Az esemény egyébként Stuttgartban lesz és mentett élelmiszereket szolgálnak majd fel, ès a felsolgálók egy vállalat top menedzserei, akik önkéntes munka keretèben vègzik ezt a tevèkenysèget. Hihetetlen, igaz?

A konferencia egyik tisztelt vendége a neves Ronnie Kahn, az OzHarvest alapítója és igazi Food Fighter. Neki szentelve a nők különleges kötényt készítettek újrahasznosított férfiingek felhasználásával egyedi fekete és sárga színekben.

A MINE Mother Centers International Network for Empowerment hálózat a kezdetektől támogatja ennek a közösségnek a létrejöttét és működését, sok más támogatóval együtt, akiknek ezúton is köszönetet mondunk. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani azoknak a támogatóknak, akik hozzájárultak ehhez a példaértékű együttműködéshez a közösség érdekében. Itt minden nőnek valóban szüksége van arra az erőre és támogatásra, amelyet ez a közösség nyújt.

Stuttgart – meine Stadt Baden-Württemberg Stiftung Diakonie Württemberg Bürgerstiftung Stuttgart Redaktion Bürgerstiftung

Impact Shop

#CommunityEmpowerment#Upcycling#FoodRescue#InspiringWomen#Unity#UF23