DÖMÖSI EMESE

A MotherNature-Anyatermészet Egyesület Elnöke

 

A MotherNature – AnyaTermészet program egyesíti mindazt ami számomra fontos küldetés mind szakmai utamon, mind a magánéletem során. Az anyáknak teret és lehetőséget teremteni, hogy a saját hangjukat meghallva, belső erejükre támaszkodva kibontakozhassanak, és intuíciójuktól vezérelve olyan anyává, nővé válhassanak aki önazonos, az élethelyzetében kiteljesedett, és ”természetes”, a szó minden értelmében. Mert igenis van választási lehetőségünk! A MotherNature egy valódi iránytű és lámpás az anyaság labirintusában, ahol időnként csapatosan és büszkén masírozunk gyermekeinkkel az oldalunkon, hátunkon vagy épp mellünkön csüngve, hol pedig magányos farkasasszonyként bolyongunk a sötétben, ingoványos talajon, de bizakodón, hogy felbukkan az az ősi tudás és erő, ami bennünk nőkben és anyai közösségekben rejlik. Mert az ‘Anya Útja’ valódi kaland; bár sokszor nem is sejtjük mi jön a kanyar után, de ezt megélni lehet izgalommal, kíváncsian, derűsen, többször megpihenve, majd új erőre kapva, ismeretlen ösvényeket járva is.

Dömösi Emese szülésfelkészítő oktató, dúla, nőjogi aktivista, a Mother Nature-AnyaTermészet Egyesület elnöke. A nemzetközi “‘Mother Centers International Network for Empowerment’ igazgatótanácsának tagja, családi- és anyaközpontok, női terek hálózatának koordinátora. Támogatja a hazai szülészeti ellátás nőközpontúvá válását, tudatosítja a nők elleni családon belüli erőszak kérdését és aktív szerepet vállal anyai és női közösségek működésében. Mindemellett a La Loba Studio márkanév tulajdonosa; szuperhősnő babákat készít kreatív műhelyében. Több mint egy évtizedes berlini tartózkodás után jelenleg Délkelet-Magyarországon egy kis falu nagy határában él családjával és 3 gyermekével.

 

KISS JUDITH

Elnökségi Tag

Vállalkozó, a spanyol Pyreneus, a Marabico (Természetjáró babakocsik specialistája) és a Kreababy társalapítója
Cégvezető és édesanya
Egy család társalapítója és ügyvezető igazgatója
Megrögzött komunikátor, blogíró, podcaster és előadó több nyelven.

A Vállalkozás Anyaszemmel podcast elindítója, amit egy női energiával teli vállalkozói csoport inspirált és motivál mind a mai napig. Egy csoport és egy podcast és egy blog, ahol őszintén és kendőzetlenül beszélünk a vállalkozásról, az anyaságról, a szervezésről és szépítés és mellébeszélés nélkül.
Miben segítem a hozzám fordulókat? 15 éves vállalkozói tapasztalatommal és rendszerszemléletemmel. A kulturális túraprogramok szervezésével foglalkozó vállalkozásunk után fordultunk az online világ felé, mert a turizmust nem tudtuk összegyeztetni az elképzelt családi életünkkel. Így született Marabico, (kislányommal szinte egyidőben) ahol 2012 óta az online világban, a webkereskedelem, marketing, márkaépítés területén mozgunk és folyamatosan fejlesztjük magunkat, mindezt egy 100 fős kis faluból.
Stratégiai- és rendszerszemléletemmel igyekszem segíteni azokat a vállalkozókat, szolgáltatókat, egyesületeket, akik úgy érzik, hogy elvesznek az online világ, a marketing, a webkereskedelem útvesztőiben. Segítek nekik rendszerben, egységben látni az egészet és „lefordítom” nekik a szakmai sallangot érthető és vizuális módon.

 

 

SZÓRÁD ANNAMÁRIA

Elnökségi Tag

 

Számomra a MotherNature kör tagjának lenni lelki közösség, támogatás, megérintődés, elfogadás. Egymás megtartása és emelése. Oda-vissza áramlás. Olyan biztonságos tér, amiben szabadon, pózok nélkül mondhatunk ki és élhetünk meg akár negatív érzéseket is. Átölelnek varázsmondatok, amik a mély gödörből kirántanak: Bízom Benned! Meg tudod csinálni! Nem vagy egyedül! Hamuban sült pogácsáink elkísérnek bennünket az Anya Útján.
Szórád Annamária szociálpedagógus, life coach, képződő meseterapeuta, az Életfa Családműhely megálmodója. Szakmai érdeklődésének középpontjában a biztonságos kötődés kialakulása, szuperérzékenység, és a rezíliencia áll. Egy Waldorf iskolás kisNagyfiú édesanyja.

 

 

BARANYAI LIZA

Ügyvezető, alapító, stratégiai vezető

 

Hiszek abban, hogy a világunkat olyanná alakíthatjuk, amilyenben élni szeretnénk!  Nőként, anyaként, társként, szakértőként, csapattagként naponta váltogatnunk kell a szerepeink között és hiába próbálunk mindenhol maximálisan teljesíteni, a nap végén mégis sokszor úgy érezzük, hogy megint kevesek voltunk. Ismerős? A MotherNature kezdeményezés által egy olyan világot teremthetünk mi, nők magunknak, ahol nem a munkánkhoz és szerepeinkhez alakítjuk az életünk, hanem fordítva. Egy olyan világot, ahol azzá válhatunk, amivé szeretnénk, harmóniában a környezetünkkel, önmagunkkal, kiteljesedhetünk a hivatásunkban úgy, hogy miközben adunk, mi magunk is kapjunk. Közösségben, együtt. 

Baranyai Liza nemzetközi nonprofit tanácsadó és adományszervezési szakértő, dolgozott Európa több országában és Délkelet Ázsiában, az Amnesty International, Greenpeace és Oxfam International globális szervezeteket támogatva szakértelmével.  Önkéntesként sok civil szervezet tagja és tanácsadója. Időmenedzsment, pénzügyi menedzsment, társadalmi vállalkozásindítás, humanitárius krízisek, szervezetfejlesztés, adományszervezés területén tart képzéseket. Alakulása óta a MotherNature-Anyatermészet Egyesület stratégiai vezetője. Két fiú anyukája, akik közül az egyik krónikus betegséggel él.

PUSKÁS NOÉMI 

MoNa Anyaklub Vezető

Éppen egy erdő szélén sétáltam, kapcsolódtam az Anyatermészethez. Egyszer csak megszólalt a telefonom, majd a hívás után, nem tettem el rögtön, hanem megnyitottam a böngészőt. Egy másik Anyatermészet „hívott”. Néhány görgetés után elém ugrott egy hirdetés a MoNa kártyákról. Nagyon megragadott, rögtön rákerestem a honlapra és elolvastam mi is az a Mother Nature. Azonnal, ott az erdő szélén jelentkeztem is a Facebook csoportba. Egyszerűen beszippantott még így online térben, távolból is a közösség ereje, a női kör, a női vállalkozók, az anyaság témája, a támogatás, segítés, megtartás. Egy hét sem telt el és megrendeltem a kártyákat a módszertani workshop-al együtt, amit imádtam, számomra ezeknek a kártyáknak varázsereje van, amelyet nagyon sokszor bizonyítottak és segítettek megoldani sok kérdést az életemben. Később elkezdtem járni az Anyaklubbokra és részt vettem a facilitátor képzésen, mellyel egy új kapu nyílt meg számomra. Tudatosan készülök az anyaságra, hogy anyavállalkozó legyek és a Mother Nature Egyesület, hogy tag lehetek, a programok, a közösség maximálisan támogat.

Puskás Noémi, hatha jógaoktató, kismama-és gyermek-jógaoktató, képződő természetgyógyász, az Élet-Faháza Jógastúdió megálmodója, az Anyatermészettel való kapcsolata egészen kis korára nyúlik vissza, amikor sokat kirándult a családjával és iskola után levelekből építettek házat az osztálytársaival. A természet szeretete tovább fokozódott, mikor egyetemi éveit a budai arborétumban sétálva töltötte és a növények életéről és termesztéséről tanult, melynek kertészmérnöki diplomája lett a gyümölcse. Hosszú úton jutott el a jógához, ami mára már életformájává és hivatásává vált. Szeret segíteni az embereknek, nőknek, hogyan tudnak rálépni az önismeret útjára. Magánéletében is próbálja beilleszteni az ősi keleti tanításokat a modern, nyugati életbe, melyek hihetetlenül sokat segítenek, hogy a középpontjában tudjon maradni.