KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

Év végi visszatekintés / MoNappali, Online Női Kör

Ingyenes Online Női Kör

2023. 12.29. 10:00-12:00

 

Kicsit több időd van a két ünnep között? Szeretnél kicsit ránézni, hogy milyen volt ez az éved? Az év vége egyben valami lezárása is számodra, és egy új kezdete? Vagy csak a folyamatban egy pillanat?
Nézzük meg együtt, hogy milyen volt ez az éved, ez az évünk!
A MoNa Nappalik személyes, online női közösségi terek, ahol facilitált beszélgetésekkel magunkra reflektálunk. 

Gyere el, próbáld ki!

Az esemény ingyenes. 
Íratkozz fel, ha még nem tetted, hogy küldhessük a Zoom linket. 

érdekelnek a mona események?

 

Iratkozz fel!

Ha már egyszer feliratkoztál egy MoNa eseményre, nem kell újra megtenned, akkor csak nézd a postafiókodat és küldjük az eseményeket és a linkeket.

„Nyitott Párbeszéd” Workshop Szexuális nevelésről / MoNappali

Ingyenes Online Workshop

2023.11.02. és 2023.11.16. 18:00-20:00

Szeretettel várunk  a“Nyitott párbeszéd” c. workshopra, ahol együtt oszlathatjuk el a tabukat és fedezhetjük fel a gyermekek szexuális nevelése körüli fontos területet.

🗓️ Időpontok: 2023. november 2. és 2023. november 16, mindkét alkalommal 18:00-20:00 között online a Zoom platformon.

🎤 Facilitál: Dömösi Emese, szexuálpedagógiai tréner, az egyesület elnöke.

Ezen a két izgalmas estén olyan témákat fedezünk fel, amelyek segíthetnek nekünk jobban megérteni és kommunikálni a szexuális nevelés kérdéseit gyermekeinkkel. Az interaktív munka során lehetőséget kínálunk arra, hogy megosszátok saját tapasztalataitokat és véleményeiteket.

Az esemény ingyenes, adományokat elfogadunk a szervezet támogatására.

Íratkozz fel, hogy küldjük a Zoom linket!

Nyitott Párbeszéd workshop

Ingyenes online beszélgetés a szexuális nevelésről

Ha érdekel az esemény, kérlek add meg az email címed, hogy küldhessük a Zoom linket.

HerStory Filmklub Budapesten

2023.11.20. 18:00 Közkincs Könyvtár

 

Ismersz gondolatébresztő, női témájú filmeket? A HerStory Filmklub témái:
Női lét, szenvedélyek, autonómia, test, kapcsolatok, gondoskodás, fenntarthatóság, társadalom, anyaság, öregedés, élelem, környezet, és még sok más…
vagyis az ÉLET hálózata, elsősorban női szempontból.

A Filmklubot partnerségben remek közösségekkel szervezzük:  Tudatos Öregedés, Közkincs Könyvtár, HerStory Kollektíva,  Magyar Permakultúra Egyesület, társadalmi munkacsoport

A részvétel adományos, a részvevőktől, az anyagi lehetőségeik függvényében minimum 1500 Ft adományt kérünk két fontos cél, a Közkincs Könyvtár és az Ozmózis Közösségi Idősgondozási Rendszer működtetéséhez.

Bővebb infó itt: Facebook esemény

Női és anyai közösségek valódi ereje az ökológiai és gondoskodási válság idején 

Szeged, 2023.11.03. 

 

A Jól-Lét Alapítvány Nők Egymásért sorozatán leszünk vendégelőadók Szegeden.  A  „Női és anyai közösségek valódi ereje az ökológiai és gondoskodási válság idején” című eseményen, ahol betekinthetsz a női és anyai közösségek jelentőségébe a mai társadalmunkban, miközben ökológiai és gondoskodási kihívások közepette alakítjuk saját és gyerekeink jövőjét.
Előadők:

 • Dömösi Emese – Anyaközpontok Nemzetközi Hálózata Igazgatótanácsának tagja, az Anyatermészet Egyesület elnöke.
 • Baranyai Liza – Nemzetközi adományszervezési tanácsadó, az Anyatermészet Egyesület ügyvezető igazgatója.

Dátum: 2023. november 3.
Időpont: 17:00 óra
Helyszín: Motiváció Műhely, Szeged

Bővebben az eseményről itt. 

MoNa Virtuális Nappali
Online női beszélgető kör

2023.10.13. 10:00-11:30

ingyenes online esemény

 

Mi A MoNa Nappali?
Egy olyan virtuális tér, ahová bármikor betérhetsz egy kis beszélgetésre.
Pénteken megnyílik újra a MoNappali. Hogy mi lesz benne? Amit hoztok, amit hozunk! Az biztos, hogy Liza és Emese ott lesznek, így biztosan lesz szó arról, hogy kit hogyan érint az iskolakezdés, mit lehet kezdeni a tini gyerekekkel, mi is az, hogy öko közösség, milyen izgalmas MoNa programok lesznek a jövőben.
Ugorj be, kapcsolódjunk!

Ha már valaha feliratkoztál MoNa programra, akkor csak nézd a postafiókodat a linkkel, ha nem, akkor pedig iratkozz fel lejjebb a MoNa Eseményekre.

 

Mi, nők és a pénz

MoNappali Online Női beszélgetőkör

2023.10.26. 10:00 – 12:00

ingyenes esemény

 

Mi a közünk nekünk, nőknek a pénzhez? Van-egy egyáltalán közünk hozzá? Miért olyan nehéz néha megkeresni, megtalálni vagy megtartani? Mi számít értéknek manapság?
A MoNa online női nappaliban megpróbáljuk felkutatni a pénz igazi arcát, és az okokat arra, hogy miért is olyan nagyon ellentmondásos a mi, nők és a pénz viszonya.

Beszélgetőkör Baranyai Lizával, nemzetközi adományszervezési szakértővel, a MoNa ügyvezetőjével és Kiss Judith-tal, spanyol vállalkozónővel, a MoNa elnökségi tagjával arról, miért is ilyen ellentmondásos a viszonyunk a pénzzel.
Tudj meg többet Lizáról és Judithról.

Addig is egy gondolatébresztő blogcikket küldünk.

Iratkozz fel a MoNa eseményekre!

Minden Anya szakértő – informális támogatás anyaközösségekben – műhelymunka

Szeged, Aranykapu, 2023. 08.03. 10:00-12:00

ingyenes

 

Helyszín: Aranykapu Műhely, Szeged, Lengyel utca
Az esemény házigazdája Dömösi Emese, az Anyatermészet Egyesület elnöke, a Nemzetközi Anyaközpont Hálózat igazgatótanácsának tagja, alulról jövő anyai közösségek szervezetfejlesztője. Emese számos tapasztalattal rendelkezik az anyaközösségek támogatásában és az anyák segítésében.
A műhelymunka során fókuszba helyezzük az informális támogatás jelentőségét anyaközösségekben. Az esemény során megvitatjuk, hogyan tudnak a különböző anyák egymásnak segíteni, tapasztalatokat cserélni és közösséget építeni. Emellett bemutatjuk azokat az erőforrásokat és eszközöket, amelyek rendelkezésre állnak a támogató közösségek létrehozásához és fenntartásához.

Az esemény partnerségben kerül megrendezésre a Születés Hete alkalmából.

A rendezvény ingyenes, de hálásak vagyunk ha adománnyal tudod támogatni a munkánkat. Az összegyűlt összeget információs anyagok szerkesztésére és nyomtatására fordítjuk, hogy minél több Édesanyának segíthessünk a sikeres szoptatásban. Az esemény szervezője: Kovácsné Süli Mónika

Bővebb infó itt: Esemény

 

MoNappali – Online Női Kör

2023.08.08.  10:00-11:30

ingyenes

 

Találkozzunk, beszélgessünk!
A nyár végefelé egy online körbe hívunk, ahol az aratás, a szüretelés, a betakarítás,  a nyár vége és az ezzel kapcsolatos női életszakaszról beszélgetünk.

Dömösi Emese, női körvezető, a MoNa Egyesület vezetője vezetésével.
Ha érdekel, íratkozz fel!

Workshop és beszélgetés az anyaságról

Művészetek Völgye, 2023.07.25 és 27.

 

Találkozhatsz velünk a Művészetek Völgyében a Lemanguria Kreatív Mozgásudvarában.

Dömösi Emese: 07.25. 15:30 Gondolatébresztő! – A szülőség tanulható?
Baranyai Liza: 07.27.  15:30 Az anyák szuperereje

Interaktív beszélgetés az anyává-apává válás élethosszig tartó folyamatáról
A MoNa – Anyatermészet Egyesület program az anyáknak teret és lehetőséget teremt, hogy a saját hangjukat meghallva, belső erejükre támaszkodva kibontakozhassanak, és intuíciójuktól vezérelve olyan anyává, nővé válhassanak, akik önazonosak, élethelyzetükben kiteljesedettek, és ”természetesek”, a szó minden értelmében. Mert igenis van választási lehetőségünk!
Lemanguria Kreatív Mozgásudvar

Kézműves Marketing Webinar

2023.06.14. Online

 

Réti Évi a Réthy Fashion és az Újrahasznosító Akadémia alapítójával közös projektben kerül megvalósításra a webinár.

Válj láthatóvá az interneten! 2 órás praktikus webinar, hogy eligazodj az online marketing útvesztőjében.

2 órás gyakorlati képzés hogy tudd hol és hogyan kommunikálj, milyen eszközöket, csatornákat használj és átlásd a rendszert.

Előadók:

 • Réti Évi a Réthy Fashion és az Újrahasznosító Akadémia alapítója.
 • Kiss Judith, Egy család társalapítója és ügyvezető igazgatója, illetve a spanyol Pyreneus, a Marabico (Természetjáró babakocsik specialistája) és a Kreababy társalapítója, a MoNa, Anyatermészet Egyesület női vállalkozók támogatási szervezetének vezetője.

Út az Égig – A Fény és a Természet Kapcsolat

Normafa – ELMARAD!

 

A séta elmarad, valószínűleg szeptemberben tudjuk megtartani! 

Örömmel hívunk megy egy különleges természetkapcsolat sétára, ahol a közelgő nyári napforduló fényére fókuszálunk! Az „Út az Égig – A Fény és a Természet Kapcsolata” című sétánkon különleges élményben lehet részed, ahogy együtt figyeljük meg a természet szépségeit és rejtett kincseit.

A sétát facilitálja Dömösi Emese, aki az Anyatermészet Egyesülettől érkezik, az Ökopszichológiai Intézetnél pedig természetkapcsolat facilitátor jelöltként tanul.

Az Anyatermészet Egyesület által szervezett eseményen való részvételhez kérünk titeket, hogy 1.000 Ft-os felajánlással járuljatok hozzá az egyesületünk munkájához.

Egyesületi tagjainknak a sétán való részvétel ingyenes. Ha bármilyen kérdésed lenne, kérjük, írjatok nekünk a hello@anyatermeszet.hu e-mail címre.

Az Innertopia sorozat „Éld meg az erődet” című füzetének bemutatása mellett, ahol egyszerű és önismereti élményt adó gyakorlatok találhatók, néhányat közösen is kipróbálunk majd. A foglalkozás vezetője, Halász Dóra Vera, mentálhigiénés szakember és a Rogers Alapítvány munkatársa, beszélgetni fog velünk a gyakorlatok használhatóságáról az egyén és a segítő szemszögéből.

Segítők segítői 

Élő Workshop Szegeden
2023. június 2.

 

Szeretettel nyújtjuk át az alábbi meghívót egy 3 órás ingyenes workshopra, amit Dömösi Emese által képviselt MoNa – Anyatermészet Egyesület partnerszervezete a Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány tart Szegeden!
A „Segítők segítői – Hosting Empowerment” műhely célja az, hogy támogassuk az egyéneket és a csoportokat az útkeresési folyamatban, valamint olyan eszközöket nyújtsunk a belső megerősödéshez, amelyek a mindennapokban is alkalmazhatók.
Ha úgy érzed, hogy gyakran tapasztalsz túlzott stresszt, elégedetlenséget, vagy a cselekvőképességed hiányát, és szeretnél változást az életedben, akkor ez a workshop neked szól! Emellett, ha segítőként dolgozol, és szeretnél új eszközöket megismerni a klienseid vagy a csoportod tagjainak támogatására, akkor szintén érdemes eljönnöd.

Csatlakozz hozzánk és tapasztald meg az önmagunkban rejlő erőt!
Időpont: 2023. június 2, 16:00 – 19:00 Helyszín: Szabad Kikötő, Szeged, Feketesas u. 28/A 2.em. 16. a
Kérjük, hogy a részvételi szándékodat legkésőbb május 30-ig jelezd felénk az alábbi űrlapon. Várunk szeretettel!
Eseményt itt találod.

Nőként a változás szabadságában

MoNappali – Online női kör

2023. május 5. 18:00-19:30

 

Női létünk egyrészt folyamatos élményekből, másrészt egymástól egészen különálló, korhoz, életciklusokhoz kötött szakaszokból áll. Mi történik az egyes ciklusok lezárásai és az újabb életszakasz közötti átalakulás, változás időszakában? 

Sok izgalmas kérdést járunk körbe; mindannak a természetes folyamatnak a testi-lelki vetületeit, amikor nőként darabjainkra esünk szét és új formákban rakjuk össze magunkat. Az évkörön egymást végigkísérve fókuszunkban az önmagunkhoz való újrakapcsolódás áll; jelek, történések, mintázatok kibontása, erőforrások felkutatása zajlik, amik természetes, derűs, laza és izgalmas kalanddá tehetik ezt az utazást.

A MoNappali egy ingyenes, online női tér, ahol nők, anyák összekapcsolódhatunk. Nézz be te is, oszd meg érzéseid, gondolataid számodra fontos témákban.

Kép innen.

 

AI, az új asszisztensem

2 órás online workshop

2023.04.24. 9:00-11:00

Lemaradtál?
Megvásárolhatod az előadás videófelvételét!

Anyavállalkozások és a Mesterséges Intelligencia
Hogyan tegyünk szert a világ legjobb asszisztensére?
2 órás online workshop – Fedezzük fel együtt a lehetőségeket!

Szeretnél egy asszisztenst, akinek szinte mindenből van diplomája, aki minden nyelven tökéletesen beszél, aki minden kívánságodat azonnal és szinte hiba nélkül teljesíti? Ráadásul ingyen?
Mire tudjuk használni mi, anyavállalkozók, egyéni vállakozók, kezdő és haladó női vállalkozók a Mesterséges Intelligenciát?
A két órás online workshopon betekintünk a lehetőségek végtelen tengerébe!

Vásárold meg az előadás videófelvételét!

Egyesületi Éves Közgyűlés

2023.04.22. 9:00-11:00

 

Egyesületi tagjainkat online éves közgyűlésre hívjuk újra. A közgyűlést 2023.04.19.11:00 órára hirdetjük meg, de ha nem határozatképes, akkor 2023.04.22. 9:00-11:00 óráig fogjuk tartani.

A MoNa egy női közösség, de egyesület is. Várunk nagy szeretettel a közös ügyek, tervek megbeszélésére.

A későbbiekben megosztjuk a pontos napirendet és emailen is küldjük.
Közgyűlés kihirdetése: a héten
Meghívó és napirendi pontok itt.

 

Változás

Közlemény

2023.március

 

Érzed, hogy ezek az évek milyen erősen átváltoztatóak? 

Mi is folyamatosan változunk…

Ami állandó és örök: az Anyatermészet Egyesület, a “MoNa” egy megtartó, egymást támogató, ítélkezésmentes női közösség, aminek célja, hogy a nők, anyák egy kiteljesedett, önazonos és boldog élet élhessenek, egészségben, bőségben a természet ritmusára hangolódva. 

Ami változott…

 

Anyakörvezetői Módszertani Workshop

Vizuális Eszközök

2022. nov. 25. 16:30-19:30

Szeged

 

Anyaköröket, női köröket vezetsz, vagy tervezel? Ha új ötletekre, impulzusra van szükséged és kíváncsi vagy arra, mi hogyan csináljuk?

A MoNa közösségben nemzetközi és hazai gyakorlatokat gyűjtöttünk össze és magunk is fejlesztettünk és teszteltünk jónéhányat.

A szegedi eseményen ennek a gazdag tudásanyagbe pillanthatsz bele.  Most a vizuális eszközök használatára fókuszálunk, bemutatva eszközöket és facilitálási trükköket, csoportvezetési módszereket.

Az eseményt Dömösi Emese nemzetközi anyaközösségek szakértője és Szórád Annamária, a MoNa Anyakörvezetője tartják.
Bővebben róluk ITT olvashatsz.
Egyesületünk online anyaköreit ITT ismerheted meg.

Anyáktól anyáknak 

Eseménysorozat

 

Három részből álló programsorozatot valósítunk meg idén télen pályázati támogatásnak köszönhetően.

 • Anyakörvezetői Módszertani Workshop, Szeged (2022.november 25.)
 • Online Adventi Anyakör  (2022. december 6.)
 • Alkonyatséta, Fény születése erdőséta, Makó (2022. december 22.) – Nők a változásban sorozaton belül

Várunk szeretettel!

Iratkozz fel az eseményekre!

Az eseménysorozat a Makói Nagycsaládosok Egyesületével közös kerül megrendezésre, a  Kárpátmedencei Családszervezetek Szövetsége támogatásával.

Krízis vagy lehetőség?
Reziliencia a nők mindennapjaiban /MoNappali

Ingyenes Online Kerekasztal-beszélgetés

Dátum: 2022. október 20. 09:00-11:00

Lemaradtál? Íratkozz fel a linken és megosztjuk veled a felvételt!

 

A világ folyamatosan változik körülöttünk, úgy tűnik sosem volt még ennyi krízis odakint, miközben benned, a családban újabb és újabbak jönnek? Gyerekek születése, idősek halála, válás, iskolaváltás, elköltözés. Hogyan küzdünk meg mindezzel mi, nők?
Vannak nekünk, nőknek, anyáknak valami különleges képességünk, hogy ezeket mind menedzselni tudjuk? És nem csak logisztikailag, de érzelmileg is? Nem csak magunkban, magunkkal, de a gyerekeinkben és a párunkban is?

Erről beszélgetünk három meghívott vendégünkkel, arról hogyan ismerhetjük fel a krízishelyzeteket, és hogyan érezzük magunkban az erőt az újratervezéshez.

Meghívott vendégeink:

 • Baranyai Liza, aki közelről ismeri a humanitárius krízisek természetét és szervezetek belső kríziseivel is foglalkozik szervezetfejlesztőként.
 • Dömösi Emese, aki a családi és a szervezeti krízisekről és a női közösségek erejéről mesél nekünk.
 • Szórád Annamari, a mesék, a történetek, az anyai képességek különlegességeiről fog beszélni.

Anyaközösségek Nemzetközi Napja

nemzetközi online esemény
2022. október 10.

 

Egy fantasztikus webinaron vehettünk részt a Anyaközösségek nemzetközi napja (október 10) alkalmából a MINE, nemzetközi anyaszervezetünk szervezésében.

Az eseményről készült felvétel már nézhető a MINE honlapján!

Az esemény két fő témát boncolgat: az Anyaközösségek (MotherCenters, amiből több, mint 1000 van a világon!) különlegességeit, sikerességének kulcsát és azt, hogy hogyan tudja a női közösség segíteni a nők, anyák ellenálló képességét, rugalmasságát a mostani,  krízisekkel teli világban.

Női, anyaközösségeket invitálunk erre a különleges eseményre, ahol lehetőséged van megismerni a különböző országok anyaközösségeit, anyaközpontjait, megismerni mitől olyan különlegesek és hogyan bánnak el a nők, anyák a felmerülő krízisekkel.
Az esemény online, ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a MINE honlapján lehet.

Program

 

10:00-12:00 Online Kerekasztal: Anyaközpontok sikere

Andrea Laux, MINE alapítóval és több, már évtizedek óta működő Anyaközpont vezetőjével arról: Mi az Anyaközösségek különlegessége és a sikerének titka?

14:00 – 16:00 Online Kerekasztal: Reziliencia

Meghívott vendégeinkkel arról beszélgetünk, hogyan tud hozzájárulni az Anyaközösség, Anyaközpont a női, anyai és társadalmi rezilienciához helyi, regionális és világszinten.

Lesz lehetőség kérdezni, beszélgetni is, megismerkedni a MINE világszervezet 100+ anyaközösségének tagjaival.

Az esemény délelőtt németül, angol fordítással, délután angolul fog lezajlani.

Meghívott vendégek:

 

 • Rachel Castleberg (Németországban élő expat anyuka saját története)
 • Senada Dzankic (A délszláv háború idején Németországban menekült anya, aki később visszatérve Boszniába megalapította az első bosnyák anyaközpontot)
 • Tetiana Taradaika (ukrán menekült anya Szlovákiából, aki nemrég visszatért Ukrajnába az anyaközpontok koncepciójával)
 • Kiss Judith (A Magyarországra érkező ukrán anyák támogatási programjáról)

Az eseményt Gisela Erler, társadalomkutató, feminista politikus, vállalkozónő nyitja meg.
Az eseményt Dömösi Emese, a MINE elnökségi tagja, a MoNa elnöke vezeti.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztrálj október 9-én 18:00-ig.

Itt regisztrálhatsz!

Új támogatottak az Ukrán Alap pályázaton

MoNa Ukrajnáért – Anyáktól anyáknak
Ukrán anyák támogatására létrejött közösségi pályázat

 

Újra kiváló projektterveket kaphattunk az Ukrán Alap pályázatunkra. Ismerd meg a nyertes pályázatokat!
A MotherNature-Anyatermészet Egyesület pályázatot hirdet az ukrán háború elől menekülő nők, anyák, családok testi, lelki, mentálhigiénés támogatására, magyar anya- és női közösség, helyi közösségbe való integrálásukr

A nyertesekről itt tudsz informálódni.