Az Anyatermészet és a Te napod

Szerző: | máj 7, 2023 | #anyaság, #természet | 0 hozzászólás

Mi, az Anyatermészet Egyesületben azt valljuk, hogy az anyaság alatt nem azt értjük, hogy valakinek van gyereke, akit ő szült. Az anyaságnak számtalan formája van, biológiai neme nincs, és hús-vér gyermek sem kell hozzá, hogy anya légy.

Mindaz, aki az anyai kompetenciáit működteti, másokról és önmagáról gondoskodik, empátiával fordul a társai felé, védelmez, törődik, gyógyít, táplál, ringat, megnyugtat, az anya.

Mindaz, aki vallja, hogy Földanya teremtményei vagyunk ezen a bolygón, amiből csak egy van, aki érzi a vele való elválaszthatatlanságot, az mind gyermek, akit ez az anya szült és megtart.

Mielőtt ma kimentem az erdőbe, hogy köszöntsem Földanyát is az Anyák Napján; húztam egy iránymutató kártyát azzal a szándékkal, hogy a kép üzenetének a tükrében vizsgáljam meg az anyaság minőségét. A „Mágus” lapja ugrott ki a tarot pakliból.

A Mágus lapja az alkotó, az önmegvalósító és a kommunikatív erők szimbóluma. A kép nekem azt sugallja, hogy bennünk rejlő alkotóerők révén teremtő módon hatással vagyunk a világra, kommunikálunk, és az élet dolgaiban egyre magasabb szintre juttatjuk magunkat. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a valóságteremtés ereje a kezünkben van, és hogy megvan a képességünk, hogy megváltoztassuk a világot.

A Földanyához való viszony kapcsán az Mágus lapja azt sugallja, hogy mindannyian részesei vagyunk a teremtő erőnek, és hogy ez az erő az anyaság alapját is képezi. Az anyaság egy olyan komplex érzés- és gondolatrendszer, amely magában foglalja az empátiát, a védelmet, a gondoskodást, az alkotást és a kommunikációt. Az anyaság ezen aspektusai nemcsak emberi kapcsolatokra, hanem a földi kapcsolatokra is alkalmazhatók, mint például az összekapcsolódás érzése és a felelősségvállalás a Földanya iránt.

Az Mágus lapja arra emlékeztet bennünket, hogy mi magunk vagyunk a teremtő erők forrásai, és hogy szabad akaratunknak köszönhetően befolyásolhatjuk a világunkat, hogy jobbá, boldogabbá és fenntarthatóbbá tegyük azt. Az anyaság, az összekapcsolódás érzése és a felelősségvállalás a Földanya iránt ebben az értelemben is a teremtő erők megnyilvánulásai, amelyekkel mi magunk is tudatosan és tudattalanul hatással vagyunk a világra. Tudsz kapcsolódni? Mi van benned?

Boldog Anyák Napját neked is; szeretettel küldöm neked azt a tengernyi vérehulló fecskefű mezőt, ami ma délelőtt elém tárult. (Tudtad, hogy ezt a növényt „győzelmi növényként” tartják számon? Számos gyógyhatása mellett amulettként is viseleték.)

#AnyákNapja#FöldanyaGyermekei